dilluns, 20 d’abril de 2015

Pastís de xocolates amb praliné



Aquest d’avui és sens dubte un dels meus pastissos preferits. La base del pastís de xocolata és una recepta típica i molt senzilla de fer. La seva recepta me la van donar a una casa rural quan era petita i des de llavors que l’he anat fent sovint a casa.  Avui però us proposo una versió d’aquest pastís una mica més elaborat i amb un resultat molt vistós.

Ingredients:

Pel pastís
  • Un sobre de llevat
  • Quatre ous
  • 225 grams de xocolata per fondre
  • Un iogurt natural
  • Una mesura d’oli (*)
  • Dues mesures de sucre (*)
  • Tres mesures de farina (*)
(*) Agafant de mesura el iogurt

Per la cobertura

  • 150 grams de xocolata blanca per fondre

Pel praliné
  • 100 grams d’avellanes
  • 100 grams de sucre llustre
  • 50 grams de xocolata negre per fondre


Preparació:

  1. Comencem fent el pastís. Per fer-lo aboquem els ous, el llevat, el iogurt, l’oli, el sucre i la farina en un bol i ho remenem fins a formar una mescla homogènia.
  2. Seguidament, desfem al bany maria els 225 grams de xocolata.
  3. Barregem les dues mescles fins que la xocolata quedi totalment integrada.
  4. Posem a pre-escalfar el forn a 180º mentre untem el motlle amb una mica de mantega i aboquem la barreja.
  5. Portem el pastís al forn durant aproximadament 30 minuts fins que al punxar un escuradents surti net.
  6. Un cop el pastís està fred –després d’un parell d’hores- el tallem per la meitat.
  7. Seguidament fem el praliné. Per fer-ho, aboquem les avellanes, el sucre llustre i els 50 grams de xocolata a la picadora i ho piquem fins que les avellanes comencin a deixar el seu suc. 
  8. Farcim el pastís amb el praliné prèviament fet. 
  9. Desfem al bany maria la xocolata blanca i l’aboquem per sobre –convé fer-ho unes hores abans de servir perquè aquesta quedi compacta, ja que així està més bo-. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada